image flicker در تلویزیون چیست ؟ | سوسو زدن تصویر

image flicker در تلویزیون

image flicker در تلویزیون ،این روز ها نمایشگرها به یکی از اصلی ترین ابزارهای مورد استفاده بشر تبدیل گردیده اند. بسیاری از ما از این صفحات نمایش برای کار، تفریح، خواندن کتاب، چت، انجام یک مسابقه بازی های رایانه ای و …. بهره می گیریم. از آن رو که اکثریت وسایل مورد استفاده بشر فارغ از هر سطحی از ساخت و نگهداری، بالاخره دارای نقاصان هایی خواهد بود که گاه قابل ترمیم اند و گاه عکس این حالت است ، صفحات نمایش فوق الذکر نیز از این قاعده مستثنا نبوده و دارای خطاها و ایرادات مختص خود هستند. سوسو زدن تصویر یا همان image  flicker یکی از این پدیده هاست که در ادامه این مطلب از وبلاگ خبری سایت میهن کالا، قصد داریم به بررسی ماهیت ،شش علل وقوع و نیز دیگر موضوعات مرتبط با این پدیده بپردازیم.

image flicker در تلویزیون چیست ؟

image flicker در تلویزیون ،image  flicker عبارت است از تغییرات مشهود روشنایی مابین چرخه های به نمایش در آمده در هنگام پخش یک محتوای متوالی همچون یک ویدئو که معمولا در زمان رفرش کردن در تلویزیون های با لامپ های اشعه کاتدی و نیز در نمایشگرهای پلاسمای ( و برخی دیگر نمایشگرهای ) رایانه ها و تلویزیون ها به وقوع می پیوندد. به عبارت بهتر، سوسو زدن تصویر عبارت است از تغییرات بسیار سریع در میزان شدت روشنایی، که بسته به فرکانس آن ممکنه است به صورت بصری قابل تشخیص باشد و یا نباشد. چشم انسان این توانایی را دارد که در موارد استثنایی و حتی تا فرکانس تقریبی 80 هرتز که اصطلاحا فرکانس ترکیبی نامیده می شود، سوسو زدن تصویر را تشخیص دهد. که ممکن است برای مخاطب بسیار آزار دهنده باشد.

سوسو زدن تصویر چه زمانی مهم است ؟ image flicker در تلویزیون

image flicker در تلویزیون ،این پدیده همواره دارای اهمیت بالایی می باشد لیکن زمانی که تلویزیون در حال نمایش حرکات سریع مانند برنامه های ورزشی و تصاویر مربوط به بازی های رایانه ای می باشد و یا زمانی که شما از تلویزیون خود به عنوان مانیتور رایانه استفاده می کنید، اهمیت آن دوچندان می شود. در واقع این پدیده زمانی قابل رویت است که یک فریم برای بازه زمانی کوتاه و با تصاویر سیاه و سفید بین فریم ها، به نمایش در آید. وجود Image flicker (چشمک زدن تصویر) یا عدم وجود ان در تصویر را میتوان از روی وضح و سرعت نمایش تصویر تشخیص داد. مسئله مهم دیگری در رابطه با بازی های ویدئویی و محتوای ورزشی این است که دنبال کردن اجسام متحرک می تواند دلیلی بر فقدان سوسو زدن تصویر باشد. که ممکن است یکی از علل motion blur  (تاری حرکت)، همراه با زمان پاسخ دهی باشد.

image flicker در تلویزیون ،برخی از تلویزیون ها از نور سوسو استفاده می کنند تا روشنایی تصاویر را با سرعت پیکسل یا نور پس زمینه روشن یا خاموش کنند. این باعث می شود حرکت به علت تکثیر پس از جابجایی اشیاء کمتر صاف باشد. البته برخی از افرادی به این تجربه حساس هستند و این امر برایشان ناراحت کننده است بنابراین یک تلویزیون با خروجی نور مداوم را ترجیح می دهند. البته این مسئله تنها در رابطه با تعداد کمی صادق است و معمولا اکثر مردم حساسیت زیادی نسبت به Image Flicker (سوسو زدن) ندارند لذا می توانند از آن برای کمک به بهبود وضوح حرکات سریع بهره جست. چنین امری می تواند در نمایش محتوای ورزشی و بازی های ویدئویی، به این دلیل که معمولا حرکات سریع در آنها زیاد است، مفید باشد. با فیلم ها و تلویزیون های معمولی، نرخ فریم پایین و سرعت شاتر آهسته دوربین به این معنی است که ویدئو اغلب شامل میزان قابل توجهی از تاری بصری است، که بهبود آن از طریق سوسو زدن ممکن نخواهد بود.

ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که مقدار Image Flicker (سوسو زدن) که برای یک فرد قابل قبول خواهد بود، ذهنی است و برخی افراد نسبت به دیگران در رابطه با این مسئله بسیار حساس تر هستند.

BLACK FRAME INSERTION ( تداخل فریم سیاه )

تداخل فریم سیاه به چه معناست؟ این مورد چه زمانی مهم است ؟

image flicker در تلویزیون ،تداخل فریم سیاه در واقع گزینه ای است برای چرخش صفحه بین فریم ها و معمولا سوسو زدن در هنگام مشاهده محتوای 60 فریم بر ثانیه ، برای کاهش تاری مفید است.

برای این که شما قادر به تست ورودی فریم سیاه باشید، تلویزیون شما می بایست دارای گزینه ای برای معرفی فریم های سیاه بیشتر به یک منبع 60 هرتزی باشد ( یعنی منبعی با سرعت 60 فریم بر ثانیه ) این آزمون برای آزمایش تلویزیون هایی است که در هنگام استفاده از تنظیمات کالیبراسیون و حتی زمانی که نور پس زمینه کم است، سوسو نمی زند و نیاز به یک گزینه برای اضافه نمودن سوسو زدن به تصویر آن، داریم. برای داشتن پدیده سوسو زدن ( Image Flicker )، تلویزیون ما باید بتواند فرکانس نور پس زمینه را کاهش دهد. این تغییرات نور پس زمینه ، به عنوان یک الگو در اسیلوسکوپ قابل رویت است. ( تست نوردهی بک لایت )

فرکانس ورودی فریم های سیاه چیست ؟

image flicker در تلویزیون ،کمترین فرکانس ممکن از الگوی نوردهی یا سوسو زدن را فرکانس ورودی فریم های سیاه گویند که در زمان تماشای ورزش و بازی های ویدئویی دارای اهمیت بالایی است. چرا که تاری ردیابی چشم را کاهش می دهد و این پدیده یکی از عوامل تاری به شمار می رود. فرکانس ورودی سیاه و سفید پایین ترین فرکانس سوسو زدن ممکن در تلویزیون برای یک ورودی 60Hz است. فرکانس های ورودی سیاه و سفید یک تولید یک موج قوی تر و قابل انعطاف تر می پردازند که کمک می نماید تا تاری حرکت قابل مشاهده کاهش یابد. در تلویزیون هایی که از عملکرد بهتر و پیشرفته تری برخوردارند این امکان وجود دارد که فرکانس Image Flicker را با سرعت مشابه با منبع اصلی مطابقت دهند.

وضعیت BFI در حالت بازی ( GAMMING MODE )

image flicker در تلویزیون ،BFI گزینه ای است که به شما امکان قرار دادن فریم های سیاه، در هنگامی که تلویزیون شما روی حالت بازی ( بهترین تنظیمات مناسب بازی ) است ، را می دهد. نتیجه چنین اقدامی ، کاهش تاری قابل مشاهده برای چشم در بازی های ویدئویی است. یکی دیگر از قابلیت هایی که در برخی از تلویزیون ها به چشم می خورد این است که این تلویزیون ها در حالت های با تاخیر ورودی کم، که برای گیمینگ بهتر هستند ، می توانند فریم های سیاه را غیرفعال نمایند. که این ویژگی می تواند برای کاهش تاری قابل مشاهده با چشم در بازی های ویدئویی مفید واقع شود.

image flicker در تلویزیون چیست ؟

برخی اطلاعات بیشتر در این خصوص

عناصر تاری حرکت ( motion blur )

image flicker در تلویزیون ،یکی از عواملی که تاثیر قابل توجهی بر تاری دید در تصاویر به نمایش آمده در تلویزیون ها می گذارد، تاری حرکت است. تاری حرکت معمولا در هنگام نمایش حرکات سریع همانند محتوای ورزشی و یا محتوای بازی های رایانه ای رخ می دهد و گاه می تواند بسیار آزار دهنده باشد. یکی از تکنیک های رفع این ایراد، استفاده از پدیده سوسو زدن تصویر است. در برخی از تلویزیون ها ، شما این امکان را دارید تا میزان سوسو زدن را به وسیله یک دکمه تنظیم نمایید. ولی بقیه تلویزیون ها از مقادیر پیش فرض برای این امر بهره می جویند که معمولا یک حد معین و یا حتی یک مقدار واحد می تواند باشد. به هر حال برای این که بتوانید تاری حرکت را به حداقل مقدار خود برسانید، شما نیاز دارید تا میزان سوسو زدن را، روی حداکثر مقدار ممکن تنظیم کنید. البته همانطور که قبلا هم اشاره نمودیم، خود فلیکر ممکن است برای برخی افراد ناراحت کننده باشد، لذا گذشته از همه این ها، این که شما ترجیح دهید یک تصویر صاف تر را با تاری بیشتری یا یک تصویر با تاری کمتر را به صورت ناصاف و نا ملایم، همه به سلیقه و طبع شما بستگی دارد که نسبت به آن می توانید ویژگی BFI را فعال یا غیرفعال کنید.

تنظیم فلیکر تصویر در برخی از برندهای معروف

image flicker در تلویزیون ،شما می توانید برای تنظیم فلیکر تصویر در تلویزیون های ساخت برخی از برندهای معروف از مسیر های زیر بهره ببرید :

سونی : به مسیر menu> Picture adjustments > Advanced settings < Motion  ( به فارسی : منو > تنظیمات تصویر > تنظیمات پیشرفته > حرکت ) رفته و ‘Motionflow’ را فعال کنید و Clearness را انتخاب نمایید. البته در برخی تلویزیون های سونی این گزینه در مسیر دیگری قرار دارد لذا برای دسترسی به آن شاخه Menu > Picture > Advanced settings ( منو > تصویر > تنظیمات پیشرفته ) رفته و گزینه “LED Motion Mode” را تنظیم نمایید.

سامسونگ : پس از این که به مسیر Menu > Picture > Picture Options ( اگر تلویزیون شما روی زبان فارسی تنظیم شده است مسیر : منو > تصویر > تنظیمات تصویر ) رفتید ، تنظیم مثبت تنظیم خودکار را به Custom ( سفارشی ) تغییر دهید و گزینه “Clear Motion LED” را فعال انتخاب کنید.

دیگر دانستنی ها

image flicker در تلویزیون ،تلویزیون هایی که از قابلیت نوردهی PWM بهره می جویند ، با کاهش نور پس زمینه ، میزان نوردهی را افزایش می دهند. این قابلیت زمان بیشتری را صر می کند تا با تاثیر نور پس زمینه ، نوردهی متوسط را کاهش داهد. در اغلب موارد ، افزایش نور پس زمینه باعث کاهش سوسو زدن تصویر ( Image Flicker ) خواهد شد.

سوسو زدن تصویر در تلویزیون

عامل دیگری که از تاثیر گذاری بالایی در تاری دید برخوردار است ، نرخ فریم منبع می باشد. نمایش یک فریم برای زمان بیشتر سبب خواهد شد که میزان تاری از حرکت گذشته چشم افزایش یابد. یعنی میزان زمانی که برای نمایش یک فریم تعیین می شود ، رابطه مستقیمی با میزان تاری آن دارد.

تنظیم میزان نور پس زمینه در برخی از تلویزیون ها به دلیل ضعف  PWM، فلیکر تصویر را تحت تاثیر قرار می دهد. این تلویزیون ها نور پس زمینه را کاهش می دهند تا روشن ترین تصاویر ممکن تولید شوند و افزایش نور پس زمینه باعث حرکت بیشتر خواهد شد.

سخن نهایی

image flicker در تلویزیون ،نمایش فریم ها در بازه زمانی طولانی تر در یک تلویزیون به لطف تصویر پیوسته ، صافی حرکت را افزایش می دهد. ولی این امر باعث افزایش تاری دید خواهد شد که سبب خواهد شد که حرکات ردیابی شوند. با وجود این که فلیکرینگ می تواند برای بهبود نمایش حرکات شود ولی همچنین این پدیده ممکن است باعث آزار برخی از مخاطبین آزار دهنده باشد. بنابراین برخی از تلویزیون ها گزینه ای دارند برای وارد کردن فریم های سیاه که وضوح حرکت را افزایش می دهد. شما می توانید برای به دست آوردن بهترین نتایج از تلویزیون خود، تنظیم نور پس زمینه را بسته به اولویت و نوع محتوای خود تنظیم کنید.

بهترین تلویزیون از لحاظ Image Flicker

سال امتیاز کاربران فرکانس دیمینگ PWM فاقد فلیکر رزولوشن ابعاد نوع محصول
2017 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ OLED LG C7
2017 10 0 Hz خیر 4k 65″ 75″ LED Sony X850E
2017 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ 77″ OLED Sony A1E
2017 10 0 Hz بله 4k 43″ 49″ 55″ LED Sony X800E
2017 10 0 Hz بله 4k 43″ 49″ 55″ LED Sony X720E
2017 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ OLED LG E7P
2017 10 0 Hz بله 4k 50″ 60″ 70″ LED Sony X690E
2017 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ OLED LG B7A
2018 10 0 Hz خیر 4k 65″ 75″ 85″ LED Sony X850F
2018 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ 77″ OLED LG C8
2018 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ OLED Sony A8F
2018 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ OLED LG B8
2018 10 0 Hz خیر 4k 60″ 70″ LED Sony X830F
2018 10 0 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Sony X750F
2017 9.9 960 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Sony X930E
2018 9.9 960 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Vizio P Series 2018
2018 9.9 960 Hz خیر 4k 65″ LED Vizio P Series Quantum
2017 9.5 720 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ 75″ LED Sony X900E
2017 9.5 720 Hz خیر 4k 100″ 65″ 75″ LED Sony Z9D
2017 9.5 720 Hz خیر 4k 75″ LED Sony X940E
2018 9.5 720 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ 75″ 85″ LED Sony X900F
2018 9.5 720 Hz خیر 4k 65″ 75″ LED Sony Z9F
2017 7.9 480 Hz خیر 4k 43″ 50″ 55″ 60″ 65″ 70″ 75″ 80″ LED Vizio E Series 2017
2017 7.9 480 Hz خیر 4k 50″ 55″ 65″ 70″ 75″ LED Vizio M Series 2017
2017 7.9 480 Hz خیر 1080p 24″ 32″ 39″ 40″ 43″ 48″ 50″ 55″ LED Vizio D Series 1080p 2017
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ 82″ LED Samsung Q8FN
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 65″ 75″ LED Samsung Q9FN
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 43″ 55″ 60″ 65″ 70″ LED Vizio D Series 4k 2018
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED TCL R617
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 55″ 65″ 70″ LED Vizio M Series 2018
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 43″ 50″ 55″ 65″ 70″ 75″ LED Vizio E Series 2018
2018 7.9 480 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Hisense H9E Plus
2017 6.0 240 Hz خیر 4k 40″ 49″ 55″ 65″ LED Samsung MU7000
2017 6.0 240 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ LED Samsung MU7600
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ 75″ 82″ LED Samsung NU8000
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 40″ 43″ 50″ 55″ 58″ 65″ 75″ LED Samsung NU7100
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Samsung Q7FN
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Samsung NU7300
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Samsung NU8500
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ 75″ 82″ LED Samsung Q6FN
2018 6.0 240 Hz خیر 4k 43″ 55″ 65″ LED Samsung The Frame 2018
2017 4.7 180 Hz خیر 4k 43″ 55″ 65″ LED LeEco Super4
2018 4.7 180 Hz خیر 4k 43″ 49″ 55″ 65″ LED TCL S517
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Samsung Q7F
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ 75″ 82″ LED Samsung MU8000
2017 4.0 120 Hz خیر 1080p (except 28″, 32″) 28″ 32″ 40″ 43″ 49″ LED TCL S305
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 40″ 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ LED Samsung MU6300
2017 4.0 120 Hz خیر “4k” 49″ 55″ 60″ 65″ LED LG UJ7700
2017 4.0 120 Hz خیر “4k” 43″ 49″ 55″ 65″ LED LG UJ6300
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 65″ 75″ LED Samsung Q9F
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Samsung MU9000
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED LG SJ8500
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 43″ 49″ 55″ 65″ LED TCL S405
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ LED TCL P607
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ LED Samsung MU6500
2017 4.0 120 Hz خیر 1080p 32″ 40″ 49″ LED TCL D100
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED Samsung MU8500
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Vizio P Series 2017
2017 4.0 120 Hz خیر 1080p 43″ 49″ 55″ LED LG LJ5500
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED TCL C807
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ 75″ LED Samsung Q8C
2017 4.0 120 Hz خیر 1080p 32″ 40″ 43″ 49″ 50″ LED Samsung M5300
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 58″ LED Samsung MU6100
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 65″ LED LG SJ9500
2017 4.0 120 Hz خیر 720p 24″ 28″ 32″ LED Samsung M4500
2017 4.0 120 Hz خیر 4k 40″ 43″ 49″ 55″ 65″ 75″ LED Samsung MU6290
2018 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED LG SK9000
2018 4.0 120 Hz خیر “4k” 43″ 49″ 50″ 55″ 65″ LED LG UK6300
2018 4.0 120 Hz خیر 4k 49″ 55″ 65″ LED LG SK8000
2018 4.0 120 Hz خیر 4k 65″ LED LG SK9500
2018 4.0 120 Hz خیر 4k 55″ 65″ LED LG UK7700
2018 4.0 120 Hz خیر 4k 43″ 50″ 55″ 65″ 75″ LED Samsung NU6900
2017 3.6 220 Hz خیر 4k 43″ 50″ 55″ 65″ LED Element Fire TV
2018 3.6 220 Hz خیر 4k 43″ 50″ 55″ LED Toshiba Fire TV 2018

[review]

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو