احتباس تصویر چیست ؟ | ماندگاری تصویر

احتباس تصویر چیست ؟

احتباس تصویر چیست ؟ احتباس تصویر، Image Persistence ،image retention یا همان ماندگاری تصویر مشکل موقتی است که در آن یک تصویر به مدت زمان کوتاه بر روی صفحه نمایش حک می شود. این پدیده معمولا در تلویزیون های پلاسما رخ می دهد ولی امکان روی دادن آن در تلویزیون ها با صفحه نمایش ال سی دی و یا حتی تلویزیون های ال ای دی وجود دارد. این پدیده تقریبا مشابه مشکل burn-in ( سوختن ) در تلویزیون های پلاسماست البته با این تفاوت که در پدیده burn-in معمولا تصویر دائمی یا طولانی مدت به نمایش در می آید. ولی احتباس تصویر معمولا پس از چند دقیقه از بین می رود. البته برخی احتباس تصویر را حتی برای مدت چند هفته نیز گذارش کرده اند. در تصویر پایین یک نمونه از این پدیده را رویت می نمایید که پس از استفاده طولانی مدت از تلویزیون رخ داده است.

احتباس تصویر چیست ؟

چرا احتباس تصویر رخ می دهد ؟

احتباس تصویر چیست ؟ در بالا اندکی با ماهیت احتباس تصویر آشنا شدیم اما سوال اساسی اینجاست، اصلا چرا چنین پدیده ای رخ می دهد و منشاء وقوع آن چیست ؟ در جواب باید بگوییم که کریستال مایع به کار برده شده در صفحات نمایش، دارای یک وضعیت ریلکس ( عادی ) می باشد. همان وضعیتی که در هنگام خاموش بودن تلویزیون شاهد آن هستیم. وقتی که ولتاژی به این کریستال اعمال شود، آن بخش از کریستال ساختار خود را تغییر می دهد تا امواج نوری خاصی را مصدود نماید. چنانچه این ولتاژ برای مدت زمان طولانی ثابت بماند ( مثلا نمایش یک تصویر ثابت در کل یا بخشی از نمایشگر) کریستال های مایع از خود تمایل به ماندن در همان حالت ( ساختار ) را نشان می دهند. رفتاری که باعث می شود به در خواست نمایش رنگ جدیدی که به پیکسل های مذکور داده شده رد شود. که باعث بروز پدیده ای است که آن را احتباس تصویر می نامیم. لازم به ذکر است که این پدیده سوختن نمایشگر نیز می تواند از همین دلایل فوق الذکر ناشی شود.

نا گفته نماند که علت اصلی تمایل ذرات کریستال به حفظ ساختار خود واضح نیست. برخی بر این باورند که این پدیده ممکن است از انباشت نا خالصی های یونی درون ال سی دی ناشی شود. یک قطب مغناطیسی حاصل از شارژ الکتریکی که یک ظرفیت مقاومت خازنی مانند را در برخی از پیکسل ها ایجاد می کند و یا یک ولتاژ DC که به صورت غیر قابل ردی در برخی پیکسل ها رخ می دهد که ناشی از ناهمسانی پایدار عایق کریستال مایع است.

ماندگاری تصویر چیست ؟

پیشگیری و درمان

احتباس تصویر چیست ؟ معمولا چنان چه به کریستال مایع اجازه دهید که به حالت ریلکس خود باز گردد ، فرآیند احتباس تصویر روند عکس به خود گرفته و رفع خواهد شد. به عبارت دیگر ، لازم است که شما ال سی دی خود را برای ساعت ها و شاید حتی روزها خاوش کنید تا کریستال به شکل اولیه خود باز گردد. در نمایشگر رایانه ها نیز روند به همین صورت است و رویکرد دیگر نیز این میباشد که دسکتاپ خود را روتیت کنید ( چرخش دهید) و المنت هایی که به صورت ثابت هستند ( مانند تسکبار ) را روی حالت پنهانسازی خودکار ( auto-hide ) قرار دهید تا از بروز این حالت جلوگیری به عمل آید. بعلاوه استفاده از یک تصویر اسکرین سیور مناسب که تمامی نقاط تصویر را به حالت صورت مداوم و مناسب در می نوردد ، بسیار مفید است.

رویکرد دیگری که گاها برای رفع این خطا استفاده می شود این است که یک تصویر کاملا سفید را به عنوان اسکرین سیور به مدت زمان طولانی بر روی صفحه نمایش به نمایش در آوریم به طوری که تمامی صفحه نمایش را در بر گیرد و این کار را تا محو شدن احتباس تصویر به وجود آمده ادامه دهید.

یکی دیگر از نکاتی که باید مد نظر داشته باشید این است که روشنایی تلویزیون می بایست در حد متناسبی تنظیم شود و نباید از حداکثر روشنایی تلویزیون خود استفاده نمایید. چرا که نمایش یک رنگ روشن به معنای یک شارژ بالاتر در سلول ( پیکسل ) است چیزی که نیازمند حرارت بیشتر و پوشش فسفری سریعتر است که خود ممکن است به بروز پدیده فوق الذکر بینجامد. و نیز در صورتی که به مدت طولانی از تلویزیون خود استفاده نمی کنید ، فعال کردن حالت تغییر پیکسل می تواند نقش بسیار موثری در حفاظت از صفحه نمایش شما داشته باشد ، البته توجه داشته باشید که این حالت می تواند در هنگام انجام بازی های رایانه ای باعث ایجاد مشکلاتی شود بنابر این انجام این تنظیمات در هنگام بازی را به شما پیشنهاد نمی کنیم.

[review]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو