تلویزیون OLED چیست؟ | بررسی امکانات تلویزیون OLED

تلویزیون OLED اولد

تلویزیون OLED چیست ؛ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی تلویزیون های OLED بپردازیم و با امکانات و ویژگی های آن آشنایی کامل را کسب کنید. تلویزیون OLED به LED های گفته می شوند که به صورت Organic یا مجموعه ای در کنار یکدیگر قرار داده شده اند. این OLED ها نیاز به نور پس زمینه نداشته و خود صفحه نمایش را تشکیل می دهند. از لحاظ فنی، نمایشگر‌های اولد از لایه ‌ای از مواد ارگانیک که بین دو الکترود قرار گرفته است، تشکیل می‌شوند. اما آن چه یک مصرف کننده‌ ی معمولی کافی است بداند، این است که در نمایشگرهای OLED بر خلاف LCD هر پیکسل خودش نور خود را تأمین می‌ کند.

تاریخ تلویزیون OLED ؟

تلویزیون OLED چیست ؛ در سال 2012 اولین نسل از تلویزیون OLED تولید و روانه بازار شدند. کمپانی های مطرح ال جی و سامسونگ برای اولین بار از این پنل در نمایشگر هایشان استفاده کرد. به مرور این تکنولوژی در برندهای دیگر نیز استفاده گردید و اکنون شاید بهترین تلویزیون oled در کمپانی های سونی و ال جی هستید. شرکت سامسونگ از این نمایشگر در ساخت نمایشگر های کوچک تر مورد استفاده قرار می داد که البته تا حدی نمایشگرهای AMOLED و SUHD جایگزین پنل های OLED در این کمپانی شده اند. سابقه ی بیشتر نمایشگرهای LED باعث نشده این نسل از نمایشگرها کیفیت مطلوب تری به نسبت اولدها داشته باشند. در نمایشگرهای LCD نور صفحه در پس ‌زمینه تولید می‌شود و با عبور از کریستال‌ های مایع و سپس فیلتر رنگی، رنگ‌های متفاوت به خود می‌گیرد. حال اگر منبع این نور پس ‌زمینه لامپ‌های LED باشند، تولید کنندگان روی آن نمایشگر یا تلویزیون LCD، نام گمراه کننده‌ی LED را می ‌گذارند. ساخت نمایشگر OLED در ابعاد تلویزیون کار بسیار سختی است. تا همین چند سال پیش نمایشگرهای OLED تنها محدود به صفحات ۴ اینچ تلفن‌ های هوشمند می‌شدند؛ تا اینکه در سال ۲۰۱۲ سامسونگ از اولین تلویزیون OLED اولد رونمایی و ال‌ جی در سال ۲۰۱۳ نسل اول تلویزیون OLED اولد خود را در ابعاد ۵۵ اینچ روانه ‌ی بازار کرد. از آن زمان تا به امروز تلویزیون‌ های اولد راه درازی پیموده ‌اند و قیمت آن‌ ها چندین برابر کاهش یافته است. در این سال‌ ها ال‌ جی تقریبا تنها بازیگر عرصه ‌ی اولد بود تا این که در نمایشگاه CES 2017 سونی و پاناسونیک با معرفی تلویزیون OLED اولد خود نشان دادند که قصد دارند به صورت جدی وارد بازار این تلویزیون ‌ها شوند و بر انحصار چند ساله‌ی ال ‌جی بر آن پایان دهند. برای ایجاد یک تصویر در تلویزیون تنها نیاز به نورهای قرمز، سبز و آبی دارید. OLED ها در واقع با عبور جریان الکتریسیته از موادی که این رنگ‌ ها را تولید می کنند، کار می کنند. هیچ تکنولوژی تلویزیون دیگری این طور مستقیم نور را به وجود نمی آورد. LCD از فیلتر رنگ و مایع کریستالی بر روی نور پس زمینه بهره می‌برد و پلاسما نیز از نور ماوراء بنفش تولید شده توسط بسته ‌های گازی که فسفرهای رنگی قرمز، آبی و سبز را تحریک می‌کنند، بهره می‌برد. مهم‌ترین برتری OLED ها آن است که هر پیکسل به صورت مستقیم نور ساتع می‌کند؛ این در حالی است که در پنل‌های LCD نور پس ‌زمینه‌ی توسط لامپ‌های LED یا فلورستنت تامین می‌شود. احتمالا تا به حال درباره ی نمایشگر های OLED چیزهای زیادی شنیده اید، ال جی و سامسونگ در نمایشگر CES محصولات OLED خود را به نمایش گذاشتند. که یکی از نمایشگرهای ال جی جایزه بهترین محصول را از سوی CNET دریافت کرد. این یک پیشرفت مهم در صنعت تکنولوژی و ارتقاء از ال سی دی پلاسما و ال ای دی به OLED است.

تاریخچه تلویزیون OLED

تلویزیون OLED چیست ؟

تلویزیون OLED چیست ؛ OLED از LED های اورگانیک کوچکی استفاده می کنند، که در صورت دریافت الکتریسیته نور رنگی از خود ساطع می کنند. هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل پنل تلویزیون OLED را تشکیل می دهند. در نتیجه برای ساخت این تلویزیون‌ها به میلیون‌ها عدد لامپ LED به‌ طور دقیق ۲,۰۷۳,۶۰۰ عدد در تلویزیون‌های فول اچ‌ دی و ۸,۲۹۴,۴۰۰ عدد در تلویزیون‌ های 4K نیاز است. هرکدام از این میلیون‌ ها LED کوچک‌ می‌توانند به‌ تنهایی و به‌ صورت مستقل از یکدیگر، رنگ خاص خود را تولید کنند یا روشن و خاموش شوند. هنگام نمایش رنگ سیاه نیز LED های متناسب با پیکسل‌ های سیاه کاملا خاموش می‌شوند که منجر به ایجاد عمیق‌ ترین رنگ سیاه ممکن و کنتراست بی‌ نهایت می‌ شود. زمان پاسخگویی یا Response Time به مدت زمان لازم برای تغییر دادن وضعیت یک دیود از خاموش به روشن (یا بالعکس) گفته می شود. هرچه زمان پاسخگویی تلویزیون سریع‌ تر باشد، کمتر شاهد اثر تاری ناشی از حرکت (Motion Blur) خواهیم بود. موشن بلور به حالتی گفته می شود که هنگام حرکت سریع اشیاء در تلویزیون، هاله‌ ای در پشت مسیر حرکت تشکیل شود. OLED که هر پیکسل آن را یک دیود کوچک تشکیل می دهد، از لحاظ زمان پاسخگویی خیلی سریع تر از QLED است. بزرگ ترین تفاوت بین صفحه نمایش oled و مدل های پیشن، میکانیسم نور پس زمینه است. از آن جا که ساختار ملوکولی ترکیبات ارگانیک در تولید آن دخیل است. هر یک از پیکسل های صفحه نمایش OLED، در هنگام عبور جریان الکتریکی به صورت جداگانه روشن می شوند. همچنین پیکسل هایی که جریان الکتریسیته از آن عبور نمی کند فعال نمی شوند. به عنوان مثال در مورد نمایش رنگ سیاه کامل، هیچ یک از پیکسل های صفحه نمایش فعال نیستند و این امر باعث می شود که oled ها بتوانند، رنگ سیاه را درستی و به صورت کامل نمایش دهند. بنابراین نسبت کنتراست در تلویزیون های OLED بسیار بالا است. نمایشگرهای OLED از نظر فیزیکی باریک تر از ال ای دی ساخته شده است. بر روی نمایشگر OLED حدود 900 میلیون رنگ به رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر ال ای دی بیفزایید و یک میلیارد رنگ متنوع بر روی صفحه نمایش را مشاهده نماید. این پدیده ای شگفت انگیز است که بر روی تلویزیون OLED قابل مشاهده می باشد. بدون اغراق می توان این تصاویر را صحنه هایی زنده دانست که می توان در میان آن ها پا گذاشت و همراه با صحنه ها زندگی کرد. فناوری HDR کمک خواهد کرد تضاد بین رنگ ها به صورت مطلوب ایجاد می شود و صحنه هایی شبیه به سه بعدی و فراتر از واقعیت تولید خواهند شد. قیمت تلویزیون های OLED به نسبت سایر برندهای دیگر بسیار بالاتر است، و از نظر ظاهر بسیار زیبا و دلربا هستند که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کنند. تلویزیون OLED چیست

ارزانترین تلویزیون OLED

پنل نمایشگر تلویزیون OLED

تلویزیون OLED چیست ؛ خرید تلویزیون بر اساس تلویزیون ال ای دی اولد کی اولد سه بعدی اسمارت منحنی.

شما برای ایجاد یک تصویر در تلویزیون به رنگ های قرمز، سبز و آبی نیاز دارید. OLED ها با عبور از جریان الکتریسیته از موادی که این رنگ ها را تولید می کنند، کار می کنند. هیچ تکنولوژی دیگری مانند این نور را به وجود نمی آورد.

تلویزیون OLED چیست ؛ ال سی دی ها از فیلتر های رنگ و مایع کریستالی بر روی رنگ پس زمینه بهره می برد، و پلاسما نیز از نور ماوراء بنفش تولید شده توسط بسته های گازی که فسفرهای رنگی قرمز، آبی و سبز را تحریک می کنند، بهره می برد.

پنل نمایشگر OLED

LED و OLED

تلویزیون OLED چیست ؛ نحوه ایجاد تصاویر: تلویزیون LED قابلیت نمایش 16 میلیون رنگ را دارند و از طریق این محدوده ی وسیع می توان صحنه هایی نزدیک به واقعیت را مشاهده نمایید. اما برای درک و دیدن رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر OLED حدود 900 میلیون رنگ به رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر ال ای دی بیفزایید و یک میلیارد رنگ متنوع بر روی صفحه نمایش را مشاهده نماید. این پدیده ای شگفت انگیز است که بر روی تلویزیون OLED قابل مشاهده می باشد. بدون اغراق می توان این تصاویر را صحنه هایی زنده دانست که می توان در میان آن ها پا گذاشت و همراه با صحنه ها زندگی کرد. فناوری HDR کمک خواهد کرد تضاد بین رنگ ها به صورت مطلوب ایجاد شود و صحنه هایی شبیه به سه بعدی و فراتر از واقعیت تولید خواهند شد. تولید رنگ: در تلویزیون های ال ای دی پیکسل ها به صورت کامل خاموش نخواهند شد و رنگ مشکی به صورت کامل و واقعی ایجاد نخواهد شد. اما در تلویزیون OLED این مشکل به هیچ وجه مشاهده نمی شود، زیرا هر پیکسل به صورت جداگانه نور مورد نیازش را تامین خواهد کرد. برای ایجاد رنگ مشکی مطلق، تنها کافیست پیکسل جزئی از تصویر که سیاه است خاموش شود. ایجاد کنتراست قوی در تصویر سبب می شود، صحنه هایی با جزئیات کامل و کنتراست قوی را مشاهده نمایید که بر روی آن ها روشن ترین رنگ سفید و تارک ترین رنگ سیاه قابل مشاهده است. با وجود این که نمایشگرهای پلاسما کیفیت بالایی را در تولید رنگ های واقعی و مخصوصا رنگ مشکی ارائه می دهد، اما کیفیت و وضوحیت تصویر در این مدل ها با تلویزیون OLED قابل مقایسه نیست. میزان مصرف انرژی: تلویزیون های LED از مصرف انرژی مطلوبی برخوردارند و برای استفاده ی مداوم از این محصولات لازم نیست هزینه ی برق بالایی بپردازید. در هنگام روشن بودن تلویزیون تمامی پیکسل های روشن خواهند شد و به ازای هر پیکسل روشن انرژی مصرف خواهد شد. جالب است بدانید در تلویزیون OLED تنها پیکسل هایی انرژی مصرف خواهند کرد که روشن هستند و پیکسل های خاموشی که رنگ مشکی تولید می کنند، انرژی مصرف نخواهند کرد. اما نکته جالب تر اینکه برای تولید رنگ های تیره تر نیز میزان مصرف انرژی کاهش خواهد یافت و به میزانی که روشنایی تولید می شود، انررژی نیز صرف خواهد شد. با این وجود اطمینان داشته باشید که میزان مصرف انرژی در تلویزیون OLED از تلویزیون LED پایین تر خواهد بود. کیفیت تصویر: کیفیت تصویر تلویزیون LED در حد مطلوبی است و امکان انتخاب کاربران در بین تلویزیون 4K ،FULL HD و HD وجود دارد. بدون شک کیفیت تصویر در تلویزیون های 4K به نسبت بقیه بالاتر خواهد بود. جزئیات تصویر در این تلویزیون ها نمایان خواهد شد و شما می توانید جزئیات کامل صحنه ها را مشاهده نمایید. اما در این بخش نیز تلویزیون های OLED بهتر عمل خواهند کرد و جزئیات را فراتر از واقعیت در برابر چشمانتان نمایان می کنند. کیفیت تصویر در تلویزیون اولد 4K می باشد و این قابلیت در تمامی مدل ها به چشم می خورد. دیدن رنگ های دقیق و کنتراست کامل رنگ ها ارمغان به دست آمده توسط این تلویزیون ها خواهد بود.

تفاوت تلویزیون OLED با LED

قیمت تلویزیون های OLED

تلویزیون OLED چیست ؛ دیدن رقم قیمت تلویزیون OLED شاید سبب منصرف شدن بسیاری از کاربران برای خرید تلویزیون اولد گردد. این محصولات به نسبت تلویزیون LED از قیمت بالاتری برخوردارند، اما بدانید که قیمت تلویزیون OLED در مقایسه با کیفیت فوق العاده ای که ارائه می دهد، بسیار مناسب است. تکنولوژی و ساخت فوق العاده ی این تلویزیون ها چندان بالاست که قیمت شان با توجه به آن ها کاملا مطلوب می باشد. برای خریدارانی که می خواهند برترین مدل روز را در اختیار داشته باشند و برای پرداخت هزینه ی این تلویزیون ها مشکلی نخواهید داشت، توصیه می شود حتماً یکی از مدل های تلویزیون OLED را انتخاب نمایید. زمانی که تلویزیون های OLED در انحصار ال جی بودند از قیمت بسیار بالای برخوردار بودند، اما با پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر و ورود سونی و پاناسونیک به بازار تلویزیون های OLED و همچنین معرفی QLED توسط سامسونگ قیمت تلویزیون های OLED کاهش پیدا کرده است.

طراحی و ساختار تلویزیون OLED

تلویزیون OLED چیست ؛ در کنار امکانات فوق العاده و کیفیت تصویر عالی در تلویزیون های OLED، طراحی بی نظیری را از این تولیدات شاهد خواهید بود. این تلویزیون ها با ساختاری رویایی تولید شده اند و ضخامت آن ها تا حدی پایین است که صحنه ها تنها بر روی شیشه ای نازک به حرکت در می آیند. این تصاویر تا حدی با کیفیت اند که شما آن ها را با حالت اصلی اشتباه می گیرید. عدم وجود حاشیه در اطراف نمایشگر سبب می شود، لبه ها جایی را از تصویر در اختیار خود قرار ندهند و تمامی نمایشگر یک دست به محل حضور تصاویر با کیفیت عالی تبدیل خواهد شد؛ این سبب ایجاد حس شناور بودن در صحنه ها در فضا را خواهد داد. با خرید تلویزیزیون OLED فضایی شیک و دل چسب را به منزل خود اهدا کنید.

معایب OLED

RGB OLED یا White OLED؟

تلویزیون OLED چیست ؛ تکنولوژی کنونی OLED موجود در بازار دو دسته است:: RGB و White؛ نوع RGB تکنولوژی شبیه پلاسما با عناصر پیکسل مجزای قرمز، سبز و آبی دارد. White OLED کمی پیچیده تر است و عناصر رنگ های قرمز و سبز و آبی با هم ترکیب شده اند. وقتی جریان از آن ها عبور می‌کند این عناصر نور سفید تولید می‌کنند. این نور سفید از یک فیلتر رنگی عبور می‌کنند تا عناصر پیکسل قرمز، سبز و آبی تولید شوند. تصویر زیر یک پیکسل را نشان می‌دهد. تعداد دو میلیون پیکسل در تلویزیون‌ ها وجود دارد (1920×1080) در طراحی تلویزیون‌ های ال جی ساب-پیکسل‌ های بیشتری نیز وجود دارد که منجر به روشنایی بیشتر و مصرف کمتر می‌شود. روشنایی بیشتر مهم ترین عامل در داشتن تصویر بهتر زیر نور آفتاب است. تکنولوژی White OLED در نگاه اول کمی عجیب است.چرا با ترکیب سه رنگ سفید بسازیم و دوباره با عبور دادن آن از فیلتر رنگ خاصی درست کنیم. در واقع این تکنولوژی چند مزیت دارد. نور سفید تولید شده در این روش پایدارتر است و تغییر رنگ در آن کمتر است. از سوی دیگر طبق گفته خود شرکت ال جی این روش هزینه تولید کمتری دارد. همچنین در WOLED تولید نمایشگرهایی با سایزهای مختلف ساده‌ تر است و بنا به گفته LG امکان ساخت نمایشگرهایی با وضوح 4,000 با این تکنولوژی بسیار محتمل است. ممکن است این طور فکر کنید که استفاده از فیلتر یک عقب گرد به LCD ها است اما با کمی تحقیق بیشتر می توان مزایای فراوان آن نسبت به سایر تکنولوژی ها را درک کرد. تا زمانی که این تکنولوژی به شکل فراگیر وارد بازار نشود، نمی توان درباره تمام مزایا و معایب آن و مقایسه مدل‌ های مختلف آن بحث کرد اما نکته مهم این است که این تکنولوژی وضوح، عملکرد و مصرف انرژی بهتری نسبت به سایر تلویزیون ها دارد.

OLED چیست

آیا نمایشگر های OLED قادر به پخش تصاویر سه بعدی هستند ؟

تلویزیون OLED چیست ؛ با وجود این که کمپانی های مطرح ساخت تلویزیون ها اکنون از تولید نمایشگرهای سه بعدی کمتر استقبال می کنند، اما لازم است نمایشگر های OLED و LED را از جهت تولید این صحنه ها نیز مورد سنجش قرار دهید. تصاویری که بر روی این نمایشگرها ایجاد می شوند چندان واضح‌ اند که دیدن صحنه ها بر رویشان هیجان و رضایت را در شما تولید خواهد کرد و فناوری هایی که جهت تقویت کنتراست در این تلویزیون ها مورد استفاده قرار گرفته اند، چندان قوی عمل خواهند که تولید صحنه هایی که کاملا به سه بعدی شبیه اند چندان کار دشواری نخواهد بود. تصاویر سه بعدی از دو نوع اکتیو و پسیو تولید شده اند، تلویزیون های LED ثابت کرده اند که توانایی تولید هر دو نوع این تصاویر را دارند و کارشان را در این زمینه به درستی انجام داده اند. تلویزیون OLED نیز امکان پشتیبانی از هر دو فناوری اکتیو و پسیو را دارد. دیدن صحنه های سه بعدی بر روی این نمایشگرها شما را جذب خود خواهند کرد و تصاویر چندان شفاف و واضح خواهند بود که شما را به صورت کامل با خود همراه خواهند ساخت. البته همان طور که گفته شد در تلویزیون های 2017 و 2018 اثری از این فناوری در ساخت پنل ها به چشم نمی خورد.

بهترین تلویزیون OLED

چرا OLED اولد

تلویزیون OLED چیست ؛ تلویزیون‌ های OLED نازک تر، سبک تر، کاراتر و عملکردی بهتر نسبت به سایر تکنولوژی های تلویزیون ها دارند. هر پیکسل با خاموش شدن می‌تواند مشکی مطلق را به وجود آورد که این یکی از خصوصیات منحصر به فرد OLED است که موجب ایجاد وضوح تصویر استثنایی می‌شود. مثلا تلویزیون 55 اینچ ال جی که در CES معرفی شد، وزن تقریبا 7.5 کیلوگرم داشت و دارای ضخامت کمتر از یک اینچ بود. واقعا هیجان انگیز هستند و تمام ویژگی های یک تلویزیون رؤیایی را دارند: وضوح فوق العاده، بیش از حد نازک بودن و مصرف بسیار کم انرژی باعث شده است تلویزیون OLED مورد استقال زیادی قرار گرفته است.

[review]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

خانه
منو